404

 

Цей сайт містить інформацію про алкогольну продукцію.

Підтвердіть, будь ласка, що Вам виповнилося 18 років*

і Ви самостійно приймаєте рішення, пити чи не пити.

 

*і так, Ви дійсно виглядаєте молодше своїх років)

Так, підтверджую
Ні, нажаль
uk
uk
0 шт / 0 грн
Порівняння вин Рислінг українських виробників
Переглядів: 995

Найкращі українські Рислінги

Некислий Рислінг!

Найблагородніший і витончений білий сорт Рислінг абсолютно заслужено шанують фахівці та винороби за його унікальні смакові якості і здатність передавати у вині всі найдрібніші властивості терруара, де виноград був вирощений. У той же час сорт не отримує належної уваги і любові з боку широкої публіки, яка скоріше віддасть перевагу більш зрозумілим Шардоне і Совіньйон Блан.

Суворі погодні умови Німеччині народжують цей хладолюбівий і морозостійкий сорт винограду. Урожай збирають в період з вересня до пізнього листопада для отримання самих сухих вин з трохи недозрілого винограду, а в міру дозрівання - напівсухих, напівсолодких і десертних вин з найбільш перезрілих, підморожених і покритих благородною цвіллю (Botrytis cinerea) ягід.

Смак вин з Рислінга тонкий, витончений і багатогранний. Різноманітні по солодощі вина можна підібрати під будь-який настрій і до будь-якої страви, причому при підвищенні солодощі вино зовсім не втрачає, а лише набуває додаткові відтінки в ароматі. Завдяки своїй підвищеній кислотності, навіть десертні Рислінги мають легкість і незвичайну свіжість.

  • Коротка історія сорту

При згадці Рислінга в першу чергу в уяві виникають схили долин Рейну і Мозеля в Німеччині, адже саме замок Руссельхайм в ціх місцях вперше документально згадується як місце закладки нового винограду в 1435 році. Деякі винороби, однак, говорять про ранішу культивацію Рислінгу - ще за часів правління короля Людовика ІІ.

Популярність до сорту прийшла не так швидко. Дубові бочки, які в той час були єдиним засобом транспортування вина, абсолютно не підходили до Рислінгів, «вбиваючи» їх витончений крихкий букет, а про отримання більш ароматного солодкого напою з «зіпсованого» перестиглого винограду ніхто навіть не здогадувався.

По-справжньому вино набуло популярності після культивації винограду ченцем з Йоханнісбергского монастиря в 1716г, чиї Рислінги досі є еталоном цього сорту.

Пізніше Рислінг намагалися вирощувати повсюдно, але в жарких регіонах він зовсім змінюється. Найвідоміші крім Німеччини території - Австрія і Ельзас у Франції. Крім цього, культивується в Люксембурзі, Молдові, Чехії, Україні, а також Австралії, Нової Зеландії, США, Чилі.

Існує велика кількість назв справжнього Рислінга (Рислінг Рейнський, Йоханесберген, Пфальцер, Білий Рислінг), а крім цього - величезна кількість «підроблених» сортів (італійський Рислінг, Рислінг Грей і ін.), які не мають жодного відношення до справжнього.

Винороби усього світу створюють вина з Рислінг двох стилів - подібний легким квітковим винам з Німеччини, і більш насиченим і пишним з Ельзасу у Франції.

  • Органолептичні властивості

Діапазон ароматів в Рислінгах дуже широкий і сильно залежить від місцевості вирощування винограду, від ступеня визрівання і солодощі ягід і від віку самого вина.

Всім Рислінгам притаманні аромати цитрусових, яблук, груші «Дюшес», ананасу, персиків і абрикосів, додатково ще виділяються геранню і луговими травами. У більш зрілих винах починають відчуватися мінерали, нотки родзинок, кураги та імбиру. У старих винах з'являється тони меду, воску, вапняку.

У самих витриманих ви відчуєте властивий тільки Рислінгу специфічний бензоловий відтінок, який підкреслює медовий тон і анітрохи не псує ароматичну структуру якісних вин з Ріслінга.

Колір вина від світло-солом'яного з зеленими нотками, до більш яскравого сонячного жовтого.

  • Сполучуваність з блюдами

Рислінги чудові в своїй універсальності, і все ж необхідно враховувати рівень цукру вина для вибору найбільш гармонійної сполучуваності  із стравами.

- сухі Рислінги ідеальні з морепродуктами і м'ясними закусками. Непогано гармонують навіть з пряними східними стравами китайської, корейської та індійської кухонь;

- напівсухі вина відмінно виступають як аперитиви, також підходять для овочевих страв і білого м'яса;

- напівсолодкі Рислінги поєднуються з дичиною і стравами з жирної риби і м'яса;

- десертне вино підходить до фруктів, десертів, випічки, морозива, а також цікаво буде поєднання з сирами. З основними стравами солодкі вина не будуть доречні;

Єдине, до чого не подається Рислінг, так це кислі страви. Природна підвищена кислотність вина в поєднанні з кислотою страви негативно вплинуть на смак вина і на стан шлунка.

Температура подачі Рислінга +8 +12 °C, хоча спекотним літом прекрасно буде відчуватися і охолоджене до +6 °C.

  • Розвиток Рислінга в Україні.

Природні кліматичні умови України не так прекрасно підходять до культивації того самого, «ідеального» Рислінга, як його рідні схили Рейну, однак і тут винороби прикладають максимальні зусилля і застосовують весь свій талант для виробництва сухих і напівсухих вин, щоб на виході отримати дуже цікаві зразки .

Нижче наведено порівняльну характеристику українських Рислінгів. Загальне враження і рейтинг складений на думку покупців нашого та інших сайтів і магазинів, залишені на просторах інтернету.

Переглянувши деталі таблиці, ви з легкістю виберете те, що вам до смаку, або зателефонувати нам і вибрати за нашою порадою. Вподобане Вам вино Ви завжди можете купити в нашому інтернет магазині.

  • Порівняльна таблиця

 

Торгова марка

 Назва

 Тип

Ціна, грн

Міцність

Цукор

Колір

Смак

Аромат

Загальне

враження

Оцінка

1

ВГ Князя Трубецького

 

Рислінг

ординарне сортове сухе біле

 

106

9.5-14%

0%

ніжний світло-жовтий

легке освіжаюче вино з фруктово-медовим післясмаком

фруктовий аромат з відтінками персика і тропічного лічі

відмінне вино з легким тілом і освіжаючим смаком

9.3

2

ВГ Князя Трубецького

Рислінг Рейнський

витримане сортове сухе біле

 

222

11.8%

0%

ніжно-солом'яний колір з легким зеленуватим відтінком

вино м'яке, округле з яскравим смаком і тривалим післясмаком

насичений, з нотками лугових трав і квітів, тропічних і цитрусових фруктів, а також характерним бензольним відтінком

прекрасне багатогранне вино з відмінною структурованістю

9.6

3

Котнар

Рислінг Горобчики

ординарне сортове сухе біле

75

10-14%

3-5%

світло-солом'яний

освіжаючий приємний смак

яскравий аромат яблука, цитрусів і агрусу з мінеральними відтінками

гармонійне вино з трохи підвищеною кислотністю

8.8

4

Grande Vallee

Рислінг

ординарне сортове сухе біле

117

12%

0%

світло-жовтий колір, з зеленуватим відблиском

освіжаючий легкий смак з невеликою мінеральністю та приємною кислотністю

букет з фруктовими ароматами персика, абрикоса і лайма

елегантне, виразне вино з фруктовим букетом і вишуканими нотками прянощів

9.3

5

Інкерман

Рислінг Winemasters Selection

сортове напівсухе біле

79

10-13%

0.5-2.5%

світло-солом'яний

має свіжу кислотність і приємну солодкість з тривалим післясмаком

яскравий аромат яблук, груші, ананаса, лайма і бджолиного воску

витончене вино з легким тілом, в ароматі - мінеральні тони і освіжаючі фруктові нотки

8.5

6

Колоніст

Рислінг

витримане сортове сухе біле

 

295

11%

0%

світло-солом'яний

освіжаюче вино з середньою кислотністю

свіжий насичений аромат з тонами білого персика і тонкими нотами манго

відмінне легке вино з освіжаючою мінеральністю в ароматі і приємним післясмаком

9.2

 

  • Цікаві факти про Рислінг:

- генетичне походження сорту винограду - від схрещування Трамінера і Гуе Блан;

- вважається, що назва Рислінг (Riesling) походить від німецького Reisen, в пер. «Осінь», що говорить про час збирання винограду;

- самі ідеальні Рислінги необхідно шукати в невеликих виноробнях Мозеля в Німеччині, де найвідповідніші кліматичні умови і сланцеві грунти, що надають вину бензольні нотки;

- Рислінг класифікуються за ступінню визрівання ягід:

  • Kabinett - найбільш сухе вино з трохи недостиглого винограду
  • Spätlese - вино з ледь дозрілих ягід
  • Auslese - вино з повністю дозрілого винограду, збираються окремі гілки
  • Beerenauslese - вино з перестиглого винограду, схильний до цвілі (ботритізований), окремо збираються ягоди
  • Eiswein - вино з ягід, зібраних при температурі -7 ° C
  • Trockenbeerenauslese (TBA) - десертне вино з ботритізованих окремо зібраних ягід

Вина категорії TBA самі унікальні і цінні. На збір винограду для 1 пляшки працівникові необхідно 2 повних дні, а собівартість такої пляшки досягає 200евро;

- Рислінг часто використовується в кулінарії для приготування соусів до різних страв. Це вино можна з гордістю використовувати для приготування м'яса і сміливо подавати на стіл;

- благородні Рислінги абсолютно не терплять змішування з іншими сортами, вони миттєво втрачають свій унікальний аромат, комплексність і елегантність;

- вино не переносить витримку в дубових бочках, замість свіжості і тонкого аромату напій набуває ванільну нав'язливість і ординарність;

- вина з Рислінгу мають чудовий потенціал до витримки, можуть зберігатися близько 10-15 років, набуваючи в ароматі незабутні бензольні і медові нотки;

- Рислінги сприяють оптимізації обмінних процесів в організмі, підвищують настрій, завдяки вмісту мікроелементів, вітамінів С, В і РР і ефірних масел відмінно зміцнюють імунітет. Як і будь-який біле вино, Рислінг знижує холестерин, зміцнює судини і допомагає в профілактиці цілого ряду серцевих захворювань.

Але корисні властивості вина корисні тільки в разі розумного обмеженого споживання.

 

Рислінги універсальні і багатогранні, з кожною новою пляшкою даруватимуть Вам нову гаму ароматів і смаків. Не бійтеся пробувати і експериментувати, купуючи український Рислінг в нашому магазині, і Ви будете вражені різноманітністю смакових якостей цього чудового вина!

Категорії

Автори

Хмара тегів

Ми в соц. мережах

ОтменитьДодати коментар
Вихід
Увійти через соц. мережу
або вкажіть Ваше ім'я