404

 

Цей сайт містить інформацію про алкогольну продукцію.

Підтвердіть, будь ласка, що Вам виповнилося 18 років*

і Ви самостійно приймаєте рішення, пити чи не пити.

 

*і так, Ви дійсно виглядаєте молодше своїх років)

Так, підтверджую
Ні, нажаль
uk
uk
0 шт / 0 грн
Головна  »  Все про вино  »  Доповнення до вина  »  Глінтвейн та його характер
Глінтвейн та його характер
Переглядів: 750

Глінтвейн та його характер

Без глінтвейну та вина

Не зовсім правильна зима!

Мабуть, один з найбільш популярних та улюблених зимових напоїв, глінтвейн відомий своєю головною властивістю - наповнювати будинок чарівним пряним ароматом і затишком, прикрашати довгі зимові вечори, зігріваючи душу і тіло.

За багато століть глінтвейн встиг прижитися в декількох десятках країн на 6 континентах і налічує кілька сотень різних рецептів.

Глінтвейн почав свою історію ще в Стародавньому Римі, але представляв собою зовсім інший напій - вино не нагрівали, а просто змішували з медом і пряними травами. Існує думка, що таким чином римляни намагалися приховати кислий смак вина не дуже доброї якості. Але це був тільки початок. Далі в вино стали додавати дорогі прянощі, що могли дозволити собі лише заможні громадяни. Так глінтвейн набув свого благородного статусу. Нагрівати вино почали лише в середні віки у Європі, і це забезпечило напою популярність в північних скандинавських країнах, Англії та Німеччині.

Закріпилася в нашому побуті назва Глінтвейн (нім. Glühwein, похідне від glühender Wein) буквально означає «гаряче, палаюче вино», і попереджає нас про необхідність бути обережними при вживанні - дивіться, не обпечіться!

Цей найцінніший зігріваючий ефект виникає не тільки і не стільки завдяки температурі подачі вина, а завдяки доданим до нього спеціям, які за принципами аюрведи мають зігріваючі властивості. Напевно, багато з них ви вже додавали у вино або хоча б чули про них. Перерахуємо інші їх цілющі якості.

КорицаКориця - одна з найбільш незамінних складових глінтвейну, відома своїми корисними властивостями. Покращує обмін речовин і кровообіг, сприяючи схудненню, знижує рівень цукру у крові, зігріває і лікує від простудних захворювань.

 

ГвоздикаГвоздика - широко використовується навіть в медицині як болезаспокійливий і бактерицидний засіб. Виділяє чудовий тонкий аромат і відмінно освіжає. Для глінтвейну варто додавати 5-6 бутонів на 1 пляшку вина.

 

КардамонКардамон - дивовижний компонент, має незвичайний ефект очищення нирок і печінки, заспокоює шлунок і покращує травлення, на думку східних мудреців сприяє спокою і ясному стану розуму. Достатнім для глінтвейну буде 5-6 коробочок.

 

ИмбирьІмбир - полюбляється не всіма через свою пекучость і специфічний смак, і в глінтвейні непостійний гість. Але з огляду на свої унікальні властивості, ви можете додавати його майже в усі свої страви і напої! Вживання свіжого імбиру покращує апетит, стимулює обмін речовин, зміцнює імунітет, поліпшує кровопостачання мозку, виводить шлаки з організму, підвищує психічну і моральну витривалість ... Загалом, сміливо в глінтвейн) Не пожалкуєте!

 

Душистый перецЗапашний перець - незамінний помічник для Вашого організму, дарує відчутний заряд енергії та бадьорості, є антісептічним засобом і відмінно допомагає при ревматичних захворюваннях.

У мелених спеціях корисні властивості швидше вивітріваються, тому ми рекомендуємо додавати їх у глінтвейн цілими.

Крім прянощів подібні зігріваючі властивості мають горіхи і сухофрукти, але в класичних рецептах по приготуванню глінтвейну вони не використовуються.

Багато хто замість родзинок і кураги віддає перевагу сушеним або свіжим апельсинам, мандаринам та лимонам. Цитрусові фрукти додають напою свіжість і тонкий аромат, хоча за принципами аюрведи вони мають протилежний, «охолоджуючий» ефект. Додаючи в глінтвейн улюблені цитрусові, тільки їх цедру або сік, ви кожного разу будете отримувати новий смак. Створюйте свій унікальний рецепт!

Тепер, коли ми розібралися зі спеціями і фруктами, перейдемо до найважнішого інгредієнту! Ви можете вибирати будь-яке вино на Ваш смак, проте варто враховувати деякі особливості:

  • в класичних рецептах використовуються червоні вина, бо їх насичений аромат і терпкий смак більше розкривається при нагріванні. І все ж, любителі білого вина також можуть сміливо готувати смачні глінтвейни!
  • перевага віддається сухим і напівсухим винам. Солодкість регулюється за смаком за допомогою меду або цукрового сиропу. Десертні і міцні вина не використовуються при приготуванні гінтвейна, тому що підвищений зміст спирту додасть напою різкості.
  • дорогі вина краще не використовувати. Всі численні відтінки ароматів, витримка, дубові нотки губляться і пропадають. Самі звичайні вина середньої цінової категорії стануть найкращим вибором.

 

Глінтвейн популярний не тільки завдяки своєму смаку, аромату і зігріваючим властивостям, але і відносної нескладності приготування.

Існують сотні рецептів. ви і самі зможете назвати декілька. Головне правило - дотримуватись деяких основних принципів, які допоможуть перетворити вино не в дешеве незрозуміле пійло, а в чудовий ароматний і благородний глінтвейн.

  1. Спеції можна додавати безпосередньо в вино і нагрівати все разом. Однак більш смачним буде попередня підготовка невеликої кількості пряного цукрового сиропу, в якому спеції нагріваються в воді разом з цукром, таким чином віддаючи весь свій аромат.
  2. Спеції потрібно додавати обережно - в малих дозах ви навіть не відчуєте їх аромат, а занадто велика їх кількість може перетворити вино в дуже гострий, пряний і абсолютно непиткий глінтвейн. Загалом, тут все залежить від вашого смаку та витримки).
  3. Вино потрібно нагрівати максимум до 70-75 Сº. При більшій температурі глінтвейн починає «ламатися» і отримувати неприємний смак. При кип'ятінні напій стане зовсім кислим і остаточно зіпсується.
  4. Мед бажано додавати не при нагріванні, а вже перед подачею. При високих температурах структура меду руйнується, губляться його корисні властивості. У класичному рецепті він взагалі не вживається, тому додавайте за бажанням.
  5. Перед подачею глінтвейну краще дати настоятися хвилин 15, а потім відразу подавати на стіл. Зберігати його рекомендується тільки в термосі, і то протягом декількох годин, попередньо прибравши цитрусові, щоб смак не став гірким.

Загалом, це і всі премудрості. Приготуйте глінтвейн сьогодні, подайте до нього смачні пряники, печиво або бісквіт, і цей вечір стане особливим для Вас і Ваших близьких. Не дивуйтеся, якщо у Вас виникне відчуття, що сьогодні Святвечір)

Спеціально для Вас в нашому магазині ви знайдете набори для приготування глінтвейну, де зібрано все, що вам потрібно!

Подарункові і звичайні набори для однієї і двох пляшок вина, окремо ви також можете купити набори спецій. Ми впевнені, що Вам сподобається!

Глінтвейн з вином Піно Блан, Чизай Глінтвейн сапераві, вина Гулієвих Глінтвейн, 3 пляшки  Глінтвейн, мерло горобчікі, Cotnar Спеції для глінтвейну Набір спецій для глінтвейну

Категорії

Автори

Хмара тегів

Ми в соц. мережах

ОтменитьДодати коментар
Вихід
Увійти через соц. мережу
або вкажіть Ваше ім'я