404

 

Цей сайт містить інформацію про алкогольну продукцію.

Підтвердіть, будь ласка, що Вам виповнилося 18 років*

і Ви самостійно приймаєте рішення, пити чи не пити.

 

*і так, Ви дійсно виглядаєте молодше своїх років)

Так, підтверджую
Ні, нажаль
uk
uk
0 шт / 0 грн
Блакитне вино
Переглядів: 536

Магія блакитного вина

Автор: Богдан Павлюх

Друзі! Нам давно уже відомо, що робити з червоними та білими винами, яку до них підбирати їжу, та за якої температури їх потрібно подавати. Також вже напевно не залишилось людей, які б думали, що рожеві вина роблять, змішуючи червоні та білі вина))) (дуже на це сподіваюсь).

Задля достовірності я все-таки нагадаю, що вино отримує свій колір з шкірки винограду, у якій містяться спеціальні речовини - антоціани. Саме вони дають колір вину. При виробництві свіжовижатий сік настоюють на цих шкірках (цей процес має назву мацерація), і вони віддають колір.

А чи чули ви колись про блакитні вина? Так-так, вам не здалось - вина яскраво блакитного кольору. Саме до такого додумались іспанські винороби з виноробні Gïk Blue, які першими створили таке вино. Не хвилюйтесь, тут все натурально. Хлопці з цієї виноробні змішали білі та червоні сорти, які зібрали практично з усієї території Іспанії, та додали до них органічний барвник - індіго, і в результаті отримали такий яскравий колір. Саме ж вино отримали напівсолодке, міцністю 11,5% алкоголю.

Ви не повірите, але виноробня навіть описує чотири основні кроки, які потрібні для отримання їхнього вина:

  1. Створити базу з суміші червоного і білого винограду;
  2. Додати пігмент зі шкіри червоного винограду – антоціани;
  3. Додати ще один органічний пігмент - індиготин, який створюється на заводі харчових продуктів на основі харчового барвника;
  4. Додати ще не калорійні підсолоджувачі, і вуаля - готово)).

Насправді, такий напій носить назву не вино, а винний коктейль.

Хлопці з виноробні створювали цей напій протягом двох років разом з іспанським інститутом харчових технологій. А продають вони це чудо-вино по £33 за 3 пляшки. Виробили його близько 70 тис. пляшок і, як ви уже здогадались, основним ринком вони обрали Іспанію, але придбати його можна і в інших країнах Європи, а також в США.

Зараз таке вино роблять і інші виробники Іспанії, мені навіть довелось куштувати такі експерименти у Французькому Ельзасі. Вперше тяжко його куштувати, бо здається, що смак буде хімічним (сміюсь). Але насправді смак, як у звичайного напівсолодкого вина, а от колір милує око.

Такі вина вже є і в Україні, тому спробуйте і ви))))

Категорії

Автори

Хмара тегів

Ми в соц. мережах

ОтменитьДодати коментар
Вихід
Увійти через соц. мережу
або вкажіть Ваше ім'я