404

 

Цей сайт містить інформацію про алкогольну продукцію.

Підтвердіть, будь ласка, що Вам виповнилося 18 років*

і Ви самостійно приймаєте рішення, пити чи не пити.

 

*і так, Ви дійсно виглядаєте молодше своїх років)

Так, підтверджую
Ні, нажаль
uk
uk
0 шт / 0 грн
Головна  »  Все про вино  »  Незвичайні вина  » Вино з помідорів
Вино з помідорів
Переглядів: 553

Особливості вина з помідорів

Вино з помідорів

Помідор - овоч або ягода?

З точки зору ботаніки, помідор правильно називати багатозірчатою синкарпною ягодою. Ця ягода має тонку шкірку, соковиту м'якоть і безліч насіння, що знаходиться всередині. З іншого боку, з точки зору технологічної систематики, помідор відноситься до овочів.

Паскаль Міше, який живе в Канаді, провінція Квебек, для себе відповів на це питання однозначно - ягода. А тому з неї можна зробити вино! (хоча, наприклад, у Франції вином може називатися тільки той напій, сировиною для якого є виноград).

Технологія виробництва вина з помідорів по складності не поступається технології виробництва звичного нам виноградного вина. Винороб (помідоророб?) використовує три сорти: субарктичні, жовті і чорні томати черрі, причому найстигліші та відібрані плоди. Потім виноматеріал пресується, ферментує та витримується. Процес виробництва помідорного вина займає не менше 9 місяців.

На продаж Паскаль Міші поставляє два види вина - сухе і оксамитове . Його міцність - 18%. Вартість - близько 25 $ за пляшку 0.375 л.

Напій має білий колір, тому що томати абсолютно не мають танинів, а аромат і смак зовсім відрізняється від помідорів - дуже приємний солодкуватий, фруктовий, трохи гострий та медовий, прекрасно підходить до пряних страв, а також страв із свинини та сирів.

Вино "Omerto" названо в честь прадіда Міші, який заснував це виробництво, і продається виключно в ресторанах Квебеку і Манітоба.

Рецепт приготування вина з помідорів в домашніх умовах можна легко знайти в інтернеті, хоча швидше за все він буде відрізнятися від оригінального, тому що той зберігається в суворій таємниці в Канаді.

І все ж, якщо Ви любитель експериментів і незвичайного смаку, обов'язково пробуйте і діліться враженнями з отриманого результату!!)

Категорії

Автори

Хмара тегів

Ми в соц. мережах

ОтменитьДодати коментар
Вихід
Увійти через соц. мережу
або вкажіть Ваше ім'я