404

 

Цей сайт містить інформацію про алкогольну продукцію.

Підтвердіть, будь ласка, що Вам виповнилося 18 років*

і Ви самостійно приймаєте рішення, пити чи не пити.

 

*і так, Ви дійсно виглядаєте молодше своїх років)

Так, підтверджую
Ні, нажаль
uk
uk
0 шт / 0 грн
Головна  »  Все про вино  »  Культура споживання  »  Правила дегустації
Правила дегустації
Переглядів: 535

Правила дегустації

Автор: Богдан Павлюх

В сучасних реаліях вино для людей стає більше ніж просто напій, ми цікавимось його історією та намагаємось розібратись у його різноманітності. Одним з найцікавіших способів це зробити стають винні дегустації, адже в колі однодумців ми часто дізнаємось багато цікавого, а також відкриваємо та пробуємо велике різноманіття вин. Але, на жаль, багато з нас і досі не знають базових речей, яких потрібно дотримуватись під час дегустацій! І сьогодні ми поговоримо про ключові правила правильної винної дегустації, дотримуючись яких ми отримаємо максимум користі від неї!

 

10 правил правильної дегустації

 

  1. Дегустація повинна проводитись в тихому, світлому приміщенні без посторонніх запахів

Під час дегустації нас нічого не повинно відволікати. Це стосується запахів, звуків, чи навіть поганого освітлення, яке відіграє ключову роль під час оцінки кольору вина. 

  1. Не потрібно користуватись парфумами

Це правило являється продовженням попереднього, адже парфуми, якими ми користуємось, своїм стійким запахом будуть заважати нам та нашим сусідам оцінити ароматику вин. 

  1. Не палити

Це одне з основних правил. Паління для людей, які займаються вином, взагалі не бажане, адже воно притуплює всі наші рецептори і заважає нашій оцінці вина. 

  1. Не вживати стійкі продукти

До цієї групи входять будь які продукти, які мають різкі та стійкі аромати чи смаки, наприклад кава - вживання кави не бажане перед дегустацією. 

  1. Дегустувати вино при правильній температурі

Кожен тип вина має свою температуру подачі, при якій вино найкраще розкриває свої характеристики, тому дуже важливо не переохолодити чи перегріти вина. 

  1. Не дегустувати більше 10-12 позицій за дегустацію

Така кількість дегустаційних взірців буде оптимальною для якісної оцінки, при більшій кількості нам ставатиме все тяжче правильно описувати вина, це все проста фізіологія))) 

  1. Підібрати зручний час дегустації

Найкращим періодом для дегустації є дообідній, коли ми ще сповнені сил, і наша голова не завалена денними проблемами. 

  1. Закрити інформацію про вино

Найобєктивніша - це сліпа дегустація! Часто інформація, яка відома про вино, може підштовхувати нас до суб’єктивної оцінки, а коли перед нами тільки вино - ми будемо оцінювати його, а не пляшку.

  1. Потрібно бути відпочившим та здоровим

Наш фізичний та моральний стан здоров'я дуже важливий, адже будь яка навіть невелика хвороба чи проблема завжди відволікатимуть вас від дегустації, і ви не зможете зусередитися на всіх своїх відчуттях.

  1. Використовувати логічну послідовність позицій (цукор, алкоголь, колір, тип)

Якщо ви відвідуєте дегустації, вони завжди логічно побудовані по цим параметрам. В іншому випадку, неправильний порядок може негативно відобразитись на деяких винах. Наприклад, якщо ви спочатку продегустуєте солодке вино, цукор притупить ваші рецептори і ви не зможете правильно оцінити сухі вина.

 

Продовжуйте або починайте відвідувати винні дегустації і робіть це правильно ;)

Категорії

Автори

Хмара тегів

Ми в соц. мережах

ОтменитьДодати коментар
Вихід
Увійти через соц. мережу
або вкажіть Ваше ім'я